MENU

Advies

Wij helpen je graag bij de keuze voor jouw matras, dekbed of kussen!

Wijzer


Omdat een nieuw matras, dekbed of kussen niet iets is wat je regelmatig koopt, helpen we je graag een handje:


Kies het juiste matras


De keuze voor een matras is heel persoonlijk. Welk type matras bij je past, is bijvoorbeeld afhankelijk van je lichaamsbouw, slaaphouding en je persoonlijke wensen. Wist je bijvoorbeeld dat je baat hebt bij een hard matras als je op je buik slaapt? Zo is er voor elke slaaphouding een geschikt matras. Ook je leeftijd speelt mee. Bij een kind past bijvoorbeeld een heel ander matras dan bij iemand op leeftijd.

Een goed matras houdt je wervelkolom recht, ondersteunt je hele lichaam en vormt zich naar de contouren ervan. Naast ondersteuning en drukverdeling is de ventilatie belangrijk. Ook de vraag of je lichamelijke klachten hebt, is van belang. Bij een allergie kies je bijvoorbeeld een matras met wasbare tijk en bij rug- of nekklachten kijk je extra naar de hardheid en comfortzones. Heb je eenmaal het juiste matras gevonden? Dan worden lichamelijke klachten verminderd of voorkomen. Zodat je goed uitgerust weer wakker wordt ’s morgens!

Wil je weten welk matras voor jou het meest geschikt is? Doe dan de matraswijzer!

Beddenreus heeft matrassen in vele soorten en maten:

M-concept

Een brede collectie van schuim- en pocketveringmatrassen met een geweldige prijs-kwaliteitverhouding. M-Concept heeft voor elke slaapwens een geschikt matras. 

 

Topcare

Topcare matrassen zijn gemaakt van visco-elastisch traagschuim. Dit zorgt voor een goede verdeling van de druk die je lichaam uitoefent op het matras. Het vormt zich bovendien helemaal naar jouw lichaam. Daardoor lig je lekker ontspannen en kom je heel goed tot rust. 


> Bekijk de matrassencollectie

> Doe de matraswijzer

 Kies het juiste hoofdkussen

Wat is jouw ideale slaaphouding? Dit is een belangrijke vraag bij het kiezen van het juiste kussen. Een goed hoofdkussen geeft je wervelkolom zo veel mogelijk rust. Daarnaast zorgt het juiste kussen voor ventilatie en warmte-isolatie. Welk kussen bij je past, hangt ook voor een groot deel af van je matras. Heb je een zacht matras? Dan raden we je een zacht en laag kussen aan. Zo blijft je wervelkolom recht als je slaapt. Kies daarom eerst je matras en dan pas je kussen. Voor een persoonlijk advies nodigen wij je graag uit in één van de Beddenreus winkels.

> Bekijk de kussencollectie

> Doe de kussenwijzer

 

Kies het juiste dekbed

Mensen die het snel warm hebben in bed, hebben een ander dekbed nodig dan koukleumen. Voor een fijne nachtrust is het belangrijk dat een dekbed vochtregulerend is en lekker aanvoelt.

Er zijn drie soorten vullingen:

  • Dons
    Behalve dat een donzen dekbed heel goed is in het absorberen van vocht, heeft het ook een grote veerkracht en is het licht van gewicht. Dons houdt de warmte vast en ventileert goed.
  • Wol
    Een wollen dekbed voelt dik aan, reguleert vocht uitstekend en houdt de warmte goed vat. Bovendien heeft wol een zelfreinigend karakter. Dit is wel zo prettig als je veel transpireert.
  • Synthetisch materiaal
    Een synthetisch dekbed is niet alleen heel geschikt voor mensen met allergieën, het is ook makkelijk uitwasbaar en een stuk voordeliger dan dons of wol bij een gelijke kwaliteit.


> Bekijk de ruime selectie van dekbedden

> Doe de dekbedwijzer


Beddenreus staat voor je klaar!

Aan een heerlijk bed en een goede nachtrust gaan nogal wat keuzes vooraf. Beddenreus helpt je hier graag bij. Loop eens binnen in één van onze Beddenreus winkels. Natuurlijk mag je hier ook proefliggen op ons ruime assortiment matrassen. Heerlijk in slaap dommelen is op eigen risico!