Samen vinden we jouw beste dekbed

Wist je dat je dekbed voor maar liefst 80% je slaapklimaat bepaalt? Belangrijk dus dat deze past bij je slaapgedrag en -wensen. Bij het kiezen van het juiste dekbed zijn er veel zaken om rekening mee te houden. Hoe kies je nu jouw beste dekbed? Daar helpen we je graag bij.

We stellen je een aantal vragen en bepalen op basis van jouw persoonlijke behoeftes welke dekbedden het best bij jou passen. Fijn! Zo weet jij zeker dat je de juiste keuze maakt om beter te slapen.

Hoe breed is jouw bed?

De afmetingen van je bed bepalen de maat van je dekbed. De breedtemaat is hierbij het meest bepalend. Voor de lengte van je dekbed, houd je gewoon dezelfde lengte aan als je bed.

Smaller dan 100 cm

Is je bed smaller dan 100 cm? Dan heb je een eenpersoonsbed. Voor een eenpersoonsbed kies je het best voor een eenpersoonsdekbed van 140 cm breed.

Tussen de 100 en 160 cm

Is je bed tussen de 100 en 160 cm breed? Dan heb je een twijfelaar of een tweepersoonsbed. Voor een twijfelaar of tweepersoonsbed tot en met 160 cm breed kies je het best voor een tweepersoonsdekbed van 200 cm breed.

Breder dan 160 cm

Is je bed breder dan 160 cm? Dan heb je een extra breed tweepersoonsbed. Voor een tweepersoonsbed breder dan 160 cm kies je het best voor een extra breed tweepersoonsdekbed van 240 cm breed, ook wel lits-jumeaux genoemd.

Wil je een lekker warm of koeler dekbed?

Je dekbed heeft veel invloed op hoe warm of koud je het hebt in bed. Natuurlijk hangt dit ook af van het weer en of jij een koukleum bent of juist een kacheltje. Geen zorgen, voor alle omstandigheden bestaat er een passend dekbed.

Warm dekbed voor de koude(re) nachten

Heb jij het vaak koud in bed en zeker tijdens de koude(re) nachten? Dan is dit je beste keuze. Je slaapt het best met een dikker en warm dekbed, gevuld met meer vulgewicht en met materialen die extra goed isoleren.

Een dekbed voor het hele jaar door

Heb jij niet zo snel last van de kou? Of wil je een dekbed dat je voor de koude én warme nachten kunt gebruiken? Dit is je beste keuze. Je slaapt het best met een enkel dekbed dat je het hele jaar door kunt gebruiken of een dubbel (koppelbaar) dekbed dat je aanpast aan het seizoen.

Koeler dekbed voor de warme(re) nachten

Heb jij het vaak warm in bed en zeker tijdens de warme(re) nachten? Dan is dit je beste keuze. Je slaapt het best met een dunner dekbed gevuld met goed ventilerende materialen. Hieronder vallen ook alle zomerdekbedden.

Wil je een wasbaar dekbed?

Natuurlijk is het een goed idee om je dekbed met regelmaat te luchten, maar soms is het fijn wanneer je deze ook zelf kunt wassen. Bijvoorbeeld bij allergieën, een overgevoelige huid of wanneer de kans op ongelukjes groter is, zoals bij kinderen.

Ja, ik wil mijn dekbed kunnen wassen.

Nee, regelmatig luchten is voldoende.

Jouw beste dekbedden op een rijtje

Op basis van je persoonlijke input selecteerden wij speciaal voor jou onderstaande dekbedden. Deze dekbedden voldoen zoveel mogelijk aan al jouw behoeften en wensen. Zo weet je zeker dat je het juiste dekbed kiest en beter slaapt.

Advies nodig?

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing