Slaaptips

7x tips voor blijvend fris en mooi beddengoed

Hoe vaak verschoon jij je bed? Lig je er een beetje fris bij, of zie je elke keer weer op tegen die berg beddengoed? Beddengoed wassen hoeft niet moeilijk te zijn: met deze 7x tips blijft jouw beddengoed véél langer mooi.

1.      Sorteren maar

Voor het wassen even checken dus, die waslabels! Dus niet uit luiheid toch je witte hoeslaken bij je gekleurde dekbedovertrek doen. Klinkt zo logisch, maar door het echt te doen blijft je beddengoed veel langer mooi.

2.      Keer je dekbedovertrek en slopen binnenstebuiten

Een erg handig trucje waarmee je ervoor zorgt dat de kleuren langer behouden blijven. Beter, want van zo’n vaal en grauw dekbed wordt niemand blij!

3.      Prop de wasmachine niet te vol

Het beddengoed heeft voldoende ruimte nodig om rond te draaien om zo echt goed schoon te worden. Een ander voordeel is dat je beddengoed hierdoor minder snel slijt.

4.      Gebruik geen wasverzachter

Het klink zo fijn: een extra zacht dekbedovertrek. Maar wasverzachter maakt stoffen ook waterafstotend. Niet zo en handig en fris dus met het vocht dat je standaard verliest tijdens je slaap.

5.      Last van allergieën? Was op minimaal 60 graden

Ben jij of een huisgenoot allergisch voor bijvoorbeeld de huisstofmijt? Was je beddengoed dan minimaal één keer in de vier tot zes weken op minimaal 60 graden. Zo krijgen de eitjes niet de kans om uit te komen en wordt de huisstofmijt gedood.

6.      Was klaar? Hangen maar!

Piep! De was is klaar. Nu nog zin vinden om deze direct op te hangen. Want door je beddengoed meteen uit de wasmachine te halen, te schudden en op te hangen voorkom je onnodige kreuken en nare luchtjes. 

7.   Liever niet in de droger

De droger laat je beddengoed sneller slijten. Drogen aan de waslijn is daarom echt het beste voor je beddengoed. Heb je geen keuze? Kies dan altijd voor de laagste temperatuur en de anti-kreukfunctie.

Lees meer over

Over de auteur

Wij zijn dol op slapen

Zodra we wakker zijn, halen we inspiratie uit de nacht, verhalen en ervaringen. En geloof ons: dat zijn er veel. Want de hele dag zijn wij bezig met jouw nachtrust.

Meer van Redactie

Advies nodig?

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing