Milieubijdrage matrassen

Milieubijdrage voor matrassen

Als onderdeel van Matras Recycling Nederland (MRN) zetten wij ons in om de kostbare materialen uit je oude matras opnieuw te gebruiken. Vanaf 1 januari 2022 is het verplicht een zogenoemde afvalbeheersbijdrage (ABB) te betalen aan de Stichting MRN, bij aankoop van een nieuw matras. De bijdrage per matras is vastgesteld op €3,93 per matras. Dankzij de milieubijdrage weet je bij aankoop van een nieuw matras al dat wij zorgen voor de recycling in de toekomst. De bijdrage is reeds in de prijs verwerkt.

Wat we doen met oude matrassen
  • Recyclen tot yogamatten
  • Recyclen tot isolatiemateriaal
  • Recyclen tot vaatdoeken
Wat we niet doen met oude matrassen
  • Dumpen
  • Verbranden
  • Doorverkopen

Meest gestelde vragen over de milieubijdrage

Het tarief voor de milieubijdrage is vanaf 1 januari 2022 verplicht en vastgesteld op €3,93 per matras. Of je nu een 1-persoons, 2-persoons matras of topper koopt. Slaapt toch een stuk beter nu je weet dat je matras in de toekomst hergebruikt kan worden!

Vanaf 1 januari 2022 is deze bijdrage verplicht. Of je nu online koopt of naar een Beddenreus winkel gaat. 

Wij denken aan het milieu en aan de toekomst. Vroeger werden matrassen veelal verbrand. Wij brengen daar graag verandering in om matrassen op een goede manier te hergebruiken. Bijvoorbeeld in vaatdoeken of judomatten. Vanaf 1 januari 2022 is de milieubijdrage in Nederland verplicht. En wij doen daar graag aan mee. 

Vanaf 1 januari 2022 is de bijdrage verplicht bij aanschaf van ieder matras in Nederland. Ook bij andere aanbieders betaal je deze bijdrage. Wij kiezen ervoor om hierin transparant te zijn en de kosten van de bijdrage zichtbaar te maken. Wij vinden de juiste recycling en het hergebruiken van materiaal belangrijk. Jij toch ook?

Advies nodig?

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing