Slaaptips

Welke soorten bedden zijn er? Good and bed

Bedden zijn er in alle soorten, kleuren en maten. Of je nou een groter tweepersoonsbed wilt of je een bed zoekt voor de kinderkamer. Voor iedereen zijn er genoeg bed soorten te vinden. Maar welk bed past bij mij? Naar welke soorten bedden moet ik kijken? Lees dan vooral even verder.

Soorten bedden voor (jong)volwassenen

Welk bed moet je kiezen als (jong)volwassenen? Uit welke bed soorten kún je überhaupt kiezen? We hebben de verschillende soorten bedden hieronder voor je op een rijtje gezet.

  • Gewoon ruimte in de slaapkamer? > Normale bedden en boxsprings

Iedereen is wel bekend met de ‘normale’ bedden en boxsprings. Deze bed soorten zijn het populairst én worden ook het meeste verkocht.

Bekijk alle normale bedden en boxsprings

 

  • Geen ruimte voor een kledingkast? > Opbergbed of boxspring

Kledingkasten kunnen natuurlijk best wel wat ruimte in beslag nemen waardoor deze misschien niet (meer) past in de slaapkamer. Maar gelukkig heb je met een opbergbed of boxspring een prima vervanging in huis. Onder de matrassen bij deze bedsoorten zit namelijk een hoop opbergruimte. Ideaal!

Bekijk alle opbergbedden en boxsprings

 

  • Slim omgaan met de ruimte? > Ruimtebesparende bedden

Heb je wat minder ruimte op de (slaap)kamer of wil je gewoon graag nuttig gebruik maken van de ruimte? Dan is een ruimtebesparend bed zoals een kastbed of een multifunctionele slaapbank precies wat je zoekt!

Bekijk alle ruimtebesparende bedden

 

  • Altijd een extra bed bij de hand? > Logeerbedden

Natuurlijk kunnen er altijd mensen (onverwachts) blijven slapen. Dan is het handig als je ook een logeerbed hebt. Maar de ruimte die een bed in beslag neemt is natuurlijk niet niks. Gelukkig zijn er genoeg keuzes in de vorm van vouwbedden of slaapbanken.

Bekijk alle logeerbedden

 

De leukste soorten bedden voor kinderen

Als je dacht dat alle soorten bedden voor (jong)volwassenen er al veel waren, dan heb je alle verschillende soorten bedden voor kinderen nog niet gezien. Kinderen kijken natuurlijk alleen naar het uiterlijk van het bed voordat ze vragen: ‘Welk bed past bij mij?’. Maar met alle verschillende soorten bedden moet je misschien toch even helpen met kiezen.

  • Baby’s eerste bedje hoera! > Babyledikant

Het eerste bed van je kleine, helemaal leuk! Maar het kan natuurlijk ook wel een beetje spannend zijn. Gelukkig is een babyledikant altijd helemaal dicht waardoor er niks met de kleine kan gebeuren.

Bekijk alle babyledikanten

           

  • Een veilige tussenstop vóór het grote bed > Peuterbed

Na een tijdje is je baby geen baby meer, dus dan is het tijd voor een groter bed. Maar zo’n groot bed hoog van de grond en zonder omheining, dat voelt natuurlijk niet veilig. Daarom is een peuterbed die ideale tussenstop van een babyledikant naar een groot kinderbed.

Bekijk alle peuterbedden

 

  • Voor elk wat wils, in alle soorten, kleuren en maten > Kinderbed

Wanneer je kleine niet meer zo klein is, is het tijd voor een groot kinderbed. Super spannend natuurlijk, maar vooral erg leuk! Er zijn zó veel verschillende soorten kinderbedden dat er eentje kiezen bijna onmogelijk is. Maar gelukkig kunnen wij je helpen.

Bekijk grote kinderbedden 

 

  • Lage kinderbedden

Dit soort bedden hebben een lage tot normale afstand van de grond. Dat wil niet zeggen dat deze bedden minder avontuurlijk zijn voor kinderen. Wat dacht je van een raceautobed of van een huisbed? Deze soorten bedden maken van slapen weer een feestje!

Bekijk alle lage kinderbedden 

 

  • (Half)hoogslapers

Deze hogere bed soorten zijn natuurlijk fantastisch voor een kind. Want lekker klimmen en klauteren is fantastisch! Maar (half)hoogslapers zijn ook heel handig. Met een (half)hoogslaper ga je namelijk efficiënt om met de ruimte, omdat je de ruimte onder het bed (deels) kunt gebruiken als opslag- of speelruimte.

Bekijk alle (half)hoogslapers

 

  • Stapelbedden

Dit soort bedden zijn de ideale combinatie tussen ruimte besparen én leuk slapen. Een stapelbed kan een praktische oplossing zijn als je geen plek hebt voor twee kinderbedden. Maar ook als je de ruimte wél hebt is een stapelbed een ideale keuze omdat het super leuk is om samen te kunnen slapen. Met z’n tweeën is toch alles leuker?

Bekijk alle stapelbedden

 

Welk bed past bij mij?

Nu je alles weet over de verschillende bed soorten kunnen we gaan kijken naar welk bed je moet kiezen. Eigenlijk is het heel simpel. Wat voor bed moet ik kiezen? Eerst kijk je naar hoeveel ruimte je hebt en ook écht wilt gebruiken. Daarna kijk je hoeveel geld je ervoor wilt betalen en dan kies je een mooi bed uit. ‘Maar hoe weet ik of het bed lekker ligt?’ Bijna alle soorten bedden koop je zonder bedbodem en matras. Hierdoor kun je je bed helemaal eigen maken door een bedbodem en matras uit te kiezen die bij jou passen!

 

Lees meer over

Over de auteur

Wij zijn dol op slapen

Zodra we wakker zijn, halen we inspiratie uit de nacht, verhalen en ervaringen. En geloof ons: dat zijn er veel. Want de hele dag zijn wij bezig met jouw nachtrust.

Meer van Redactie

Advies nodig?

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing