Onze webshop is 24/7 geopend. De winkels zijn tijdelijk gesloten. - In deze periode kan het voorkomen dat je pakketje iets langer onderweg is

Happy blue Monday Week bij Beddenreus! Shop nu met 10% extra korting met code happy10

0 : 23 : 27
27
Bed of boxspring?

Wat is het verschil tussen een bed en boxspring?

Een ledikant en een boxspring zijn twee verschillende soorten bedden met elk hun eigen kenmerken en voordelen. Wij leggen je uit:

Ledikant

Een ledikant is de bedconstructie zonder bedbodem, matras en beddengoed. Kies je voor een ledikant dan stel je zelf je bed samen, met een bedbodem en matras die bij jouw wensen passen. Het comfort en de veerkracht van het bed hangen af van het type matras en bodem. Bij Beddenreus hebben we een ruime keuze aan ledikanten, matrassen en bedbodems. Zo stel jij makkelijk en snel je eigen droombed samen.


Kenmerken van een ledikant

 • Verkrijgbaar in vele stijlen, kleuren en materialen.
 • Geschikt voor allerlei soorten matrassen en bodems.
 • Zowel verstelbare als niet-verstelbare.
 • Heel gemakkelijk te vervangen. Haal je matras en bedbodem eruit en plaats deze in je nieuwe ledikant.
 • In een mum van tijd steek jij je slaapkamer in een gloednieuw jasje.
 • Zeer onderhoudsvriendelijk.

Bekijk onze collectie bedden >
Lees meer over bedden >

Boxspring

Een boxspring is een combinatie van een matras en een bedbodem. De bedbodem is een gestoffeerde box met veren of latten die over de hele breedte veerkracht geeft. Er liggen dus als het ware twee matrassen op elkaar. Je kunt je vast voorstellen dat dit erg comfortabel slaapt! Bovendien zorgt het topmatras voor meer souplesse in de toplaag, en dus voor extra comfort.


Kenmerken van een boxspring

 • Verkrijgbaar met bonell- en pocketveren. Pocketvering biedt een nog betere ondersteuning, en bonellvering is iets voordeliger.
 • Comfortabele instaphoogte.
 • Verkrijgbaar in allerlei stijlen, kleuren, stoffen en te combineren met tal van slaapkamermeubels.
 • Verkrijgbaar in twee uitvoeringen: vlak en elektrisch verstelbaar.
 • Garantie voor een goede ventilatie.

Bekijk onze collectie boxsprings >
Lees meer over boxsprings >

Welk bed past het beste bij mij?

Bij Beddenreus stel jij je bed zelf samen, voor optimaal slaapcomfort. Je kunt kiezen uit een ruime collectie ledikanten en boxsprings. Natuurlijk zijn je smaak en je ervaring belangrijk, maar ook je lengte, gewicht en slaaphouding spelen een belangrijke rol bij de keuze van een bed. En er is nog meer. Heb je het snel warm in bed? Transpireer je veel? En heb je last van gevoelige of pijnlijke gewrichten? Wij begrijpen dat dat geen makkelijke keuze is. Daarom geven we je graag een persoonlijk advies in één van onze winkels.


Alles voor comfort

Heb je nog meer wensen naast een heerlijke nachtrust? Ook dan kun je bij ons terecht voor een goed advies. Bijvoorbeeld als het gaat over het gemak in je slaapkamer. Wil je graag een bed met een comfortabele instaphoogte? Zoek je een bed dat makkelijk verstelbaar is als je tv kijkt of een boek leest? Of vind je het belangrijk dat je het bed makkelijk kunt verschonen of verplaatsen? Welke wens je ook hebt; Beddenreus helpt je graag!

Kinderbed

Met lekker slapen kun je niet vroeg genoeg beginnen! Daarom hebben we bij Beddenreus een gevarieerde collectie kinder- en tienerbedden. Zoek je een prachtig ledikant voor een echte prinses? Of een stoer bed voor echte boys? Bij ons creëer je jouw unieke kinderkamer. Natuurlijk kun je ook voor halfhoogslapers en stapelbedden bij ons terecht.

Kenmerken van een kinderbed

 • Verkrijgbaar in tal van stijlen, kleuren, materialen en soorten.
 • Veilig, stevig en onderhoudsvriendelijk.
 • Geschikt voor verschillende typen matrassen en bedbodems.

Bekijk onze collectie kinderbedden >

Kinderbed Quincy zwart
Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing