Ontvang 15% extra korting met code actie15. Reuzekorting, Kabouterprijsjes!

5 : 4 : 54
27
Matrassen voor jong en oud

Matrassen voor jong en oud

Je lichaam verandert door de jaren heen. Het is dan ook niet meer dan logisch dat je matras mee verandert. Het jonge lichaam van een baby of kind heeft andere behoeftes dan dat van iemand op leeftijd. Goede ondersteuning op maat, passend bij het gewicht, de lichaamsbouw en de persoonlijke voorkeuren, is belangrijk!

Een goed matras voor je baby, peuter of kind

Voor de ontwikkeling van je kind is een goed en veilig matras erg belangrijk. Kinderen zijn namelijk in de groei en hierbij is naast het comfort ook de hygiëne en het ademend vermogen van het matras belangrijk. Mocht je hierop willen bezuinigen, dan bestaat de kans dat je kind op latere leeftijd rugklachten of andere pijntjes krijgt. Bovendien zorgt een goed matras voor een heerlijke nachtrust. Daardoor krijgt je kind meer energie en zal het zich beter ontwikkelen.

Welk materiaal matras is geschikt voor kinderen

Voor een kindermatras kan het materiaal variëren van latex/schuimrubber, koudschuim (HR-schuim), polyether (SG-schuim) en kokos tot binnenvering (pocketvering of bonnellvering). Traagschuim is voor kinderen minder voor de hand liggend. Dit materiaal beweegt niet goed mee en ventileert minder goed. Al tijdens de eerste maanden van het leven van je baby moet het matras van goede kwaliteit zijn. Een baby slaapt ongeveer 20 uur per dag. Een matras dat voldoende steun geeft is dan ook zeer belangrijk. Met name voor de wervelkolom. Veerkrachtig en stevig materiaal dat goed ventileert is aan te raden. Daarnaast is het verstandig te gaan voor een matras met een anti-allergische tijk. Dit voorkomt huidproblemen en allergieën. Verder is het van belang dat de tijk wasbaar is, zodat nachtelijke ongelukjes snel uitgewist kunnen worden. Een matras voor kinderen in de leeftijd van 0-6 jaar moet een dikte hebben van minimaal 10 centimeter.

Welk matras past bij ouderen?

Om je nog altijd fit te voelen op oudere leeftijd, blijft een goed matras belangrijk. Je lichaam vertoont namelijk steeds meer ongemakken. Een goede ondersteuning tijdens de nachtrust kan de klachten verminderen of zelfs verhelpen. Heb je bijvoorbeeld rugklachten, gewrichtsklachten of wordt je de laatste tijd minder fit wakker ’s morgens? Overweeg dan eens een drukverlagend matras van traagschuim. Ook het aantal comfortzones is nu meer dan ooit van belang bij de keuze van een geschikt matras.

Advies op maat

Wil je meer informatie over welk matras het best past bij jouw leeftijdscategorie? Neem dan eens contact met ons op of loop even binnen bij een winkel bij jou in de buurt. Wij voorzien je graag van deskundig advies. Daarnaast kun je bij ons gerust verschillende soorten matrassen testen. Want lekker slapen is voor iedereen anders.

Onze best verkochte matrassen:

Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing