Slaaptips

Van welk dekbedovertrek krijg jij het warm?

Dekbedovertrekken zijn er in allerlei soorten en maten. Van een warm dekbedovertrek tot een koel dekbedovertrek en dat in alle kleuren van de regenboog. Maar welk dekbedovertrek past nou bij jou? Welk materiaal dekbedovertrek past bij jouw lichaam? Hieronder lees je alles waar je op moet letten.

Wat is nou een lekker warm dekbedovertrek?

Als je het snel koud hebt of opzoek bent naar een écht winterovertrek? Katoen flanel is hét warme dekbedovertrek dat je nodig hebt. Katoen flanel wordt op een speciale manier gemaakt waardoor het een extra warm laagje krijgt en héérlijk zacht aanvoelt. Het dekbedovertrek neemt jouw warmte op en houdt dit vast zodat jij het altijd lekker warm hebt.

Wat is dan een lekker koel dekbedovertrek?

Heb je het vaak snel warm in bed of ben je opzoek naar een écht zomer dekbedovertrek dan zijn er meerdere keuzes. Als een overtrek van katoen is, dan heb je altijd een mooie basis voor een koel dekbedovertrek. Katoen is namelijk lekker doorluchtend en neemt erg goed vocht op. Katoen perkal is het beste koele dekbedovertrek door de manier waarom het gemaakt is.

Oke oke, maar welke maat dekbedovertrek heb ik dan nodig?

Ook daar hebben we een antwoord op. Of eigenlijk hangt dat af van jezelf. Er is geen perfecte maat dekbedovertrek voor iedereen. Net zoals er geen perfecte optie is voor welk materiaal dekbedovertrek. Het enige wat áltijd zeker is, is dat de maat van je overtrek hetzelfde moet zijn als de maat van je dekbed. Maar buiten dat hangt het af van waar je zelf blij van wordt.

Meestal is je dekbed wel iets breder dan je bed/matras is zodat het dekbed mooi over de rand valt. Maar als je bijvoorbeeld vaak met een been buiten je dekbed slaapt of je bed tegen een muur aan staat dan kan het fijner zijn om een dekbed te hebben dat net zo breed is als het bed/matras. Hieronder staan de meest voorkomende afmetingen voor dekbedovertrekken, maar dit is dus niet voor iedereen de perfecte maat.

Eenpersoonsbed: 

  • Matrasmaat: 70/80/90 x 200/210/220cm 
  • Dekbed- & dekbedovertrekmaat: 140 x 200/220cm

Tweepersoonsbed: 

  • Matrasmaat: 140/160/180 x 200/210/220cm 
  • Dekbed- & dekbedovertrekmaat: 200/220/240 x 200/220cm

Lits-jumeaux: 

  • Matrasmaat: 200 x 200/220 cm
  • Dekbed- & dekbedovertrekmaat: 260 x 200/220 cm

 

 

Lees meer over

Over de auteur

Wij zijn dol op slapen

Zodra we wakker zijn, halen we inspiratie uit de nacht, verhalen en ervaringen. En geloof ons: dat zijn er veel. Want de hele dag zijn wij bezig met jouw nachtrust.

Meer van Redactie

Advies nodig?

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing