Slaaptips

Dé waarheid achter de meest voorkomende dromen

Naakt op je werk verschijnen, uitvallende tanden of achtervolgd worden. Dat klinkt spannend, maar de meeste dromen zijn bedrog toch? Meestal wel, maar niet altijd. Er zijn namelijk een aantal veel voorkomende dromen waar een kern van waarheid inzit. Grote kans dat ook jij een van deze dromen, of nachtmerries ;-) wel eens hebt of hebt gehad. In dit blogartikel lees je de betekenis van de 7 meest voorkomende dromen.

Je vliegt

Kun jij vliegen in je droom? Niet slecht! Het staat voor vrijheid en blijheid. Alles loopt eigenlijk wel lekker en je voelt je licht en onbezorgd. Niet herkenbaar? Dan kan het ook zomaar zo zijn dat je hier juist heel erg naar verlangt.

Onvoorbereid examen doen

Ben je zenuwachtig voor die aankomende verhuizing? Komen die samenwoonplannen nu wel heel dichtbij? Ga je bijna beginnen aan een nieuwe job? Grote kans dat je dan in je droom uit het niets, onvoorbereid een examen moet maken. Je droomt dit namelijk vaak wanneer je zenuwachtig bent voor een verandering in je leven. Of heb je ‘gewoon’ te veel stress en verantwoordelijkheden?

Al je tanden vallen uit je mond

Droom je vaak dat je al je tanden verliest? Dit kan zomaar iets zeggen over je onzekerheid, want tanden zouden staan voor zelfverzekerdheid. Grote kans dus dat je twijfelt over je eigen kunnen. Of misschien ben je wel onzeker over die ene presentatie op je werk volgende week of over je nieuwe kapsel?

Je wordt achternagezeten

Is uitstellen herkenbaar voor jou? Zoals dat ene klusje dat al heel lang wacht, maar je steeds vooruit schuift? En brengt dit veel stress en onrust met zich mee? Dan is de kans groot dat je in je droom vaak achtervolgd wordt door iets dat  je continue op de hielen zit. Irritant!

Je maakt een grote val

Maak jij vaak een grote val in je droom? Dit staat meestal voor twee dingen: of je houdt je stevig vast aan iets dat je nu eindelijk eens los moet laten óf misschien voelt het zo dat je ergens de controle over verliest. Herkenbaar?

Help, je gaat vreemd

Geen zorgen, dit zegt namelijk helemaal niets over je relatie. Wat het wel kan betekenen? Dat je misschien ergens wel wat spanning mist. Dit kán in je relatie zijn, maar ook zeker daarbuiten. Is het tijd voor een nieuwe baan of een verhuizing?

Help, ik ben helemaal naakt

Sta je in je dromen ineens naakt op je werk, of stap je uit de auto en realiseer je je dat je helemaal geen kleren aanhebt? Oef! Als je droomt dat je naakt bent, is er een grote kans dat er een grote verandering staat te gebeuren in je leven. Misschien ben je wel aan het solliciteren of staat er een liefdesdate op de planning?

Lees meer over

Over de auteur

Wij zijn dol op slapen

Zodra we wakker zijn, halen we inspiratie uit de nacht, verhalen en ervaringen. En geloof ons: dat zijn er veel. Want de hele dag zijn wij bezig met jouw nachtrust.

Meer van Redactie

Advies nodig?

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing