Slaaptips

Waarom hebben vrouwen meer slaap nodig?

Dat het waar is, dat is door verschillende onderzoekers bewezen: vrouwen hebben meer slaap nodig dan mannen. Maar komt dit ook doordat hun brein harder werkt, omdat zij de hele dag door aan het multitasken zijn en mannen niet? En hoeveel meer slapen vrouwen dan? Lees snel verder

Waar of niet waar?

Gemiddeld zouden vrouwen elke nacht zo’n 20 minuten tot een uur meer slapen nodig hebben dan mannen. Komt dit inderdaad doordat zij overdag van nature multitasken en mannen niet? Nou, dat valt nog niet zo zeker te zeggen. Er is in ieder geval geen wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. Dus misschien is het wel omdat vrouwen gewoon sneller moe zijn of omdat ze overdag meer doen dan mannen? Wie zal het zeggen, er zijn in ieder geval genoeg redenen voor te bedenken.

Opvallende slaapverschillen vrouwen versus mannen

Oké, het is dan misschien nog niet wetenschappelijk onderzocht of vrouwen langer slapen, doordat ze kunnen multitasken. Toch zijn er wel al genoeg andere slaapverschillen tussen vrouwen en mannen ontdekt.

  • Betere, diepe slaap voor vrouwen

Uit hersenscans is bijvoorbeeld gebleken dat vrouwen de uren dát ze slapen gemiddeld betere diepe slaap hebben. Hierdoor zou hun slaapkwaliteit over het algemeen ook hoger zijn. Dit verklaart ook waarom vrouwen vaak meer en intenser dromen.

  • Vrouwen slapen gemiddeld slechter dan mannen

Ondanks dit zijn het juist de vrouwen die volgens onderzoek aantoonbaar slechter slapen. Bijvoorbeeld door hormonen of omdat ze alerter zijn, vooral als ze kinderen hebben. Ook gebruiken vrouwen vaker slaapmedicatie dan mannen, hebben ze sneller last van koude voeten

  • Wat mannen wel meer doen: snurken

Wat mannen dan wel weer vaker doen tijdens hun slaap? Snurken! Misschien is dit ook meteen de enige, echte reden waarom vrouwen slechter slapen? Wij denken van wel ;-).

Lees meer over

Over de auteur

Wij zijn dol op slapen

Zodra we wakker zijn, halen we inspiratie uit de nacht, verhalen en ervaringen. En geloof ons: dat zijn er veel. Want de hele dag zijn wij bezig met jouw nachtrust.

Meer van Redactie

Advies nodig?

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing