Slaaptips

Wat is een boxspring? En waarom mag ik er niet op springen?

Wat betekent dat nou eigenlijk, een boxspring? En waarom zit het woord ‘spring’ erin als je er niet op mag springen? We leggen het allemaal uit in deze blog, samen met antwoorden op de vragen ‘Wat is een goede boxspring?’ en ‘Waarom een boxspring?’.

Waarom heet een boxspring zo?

Waarom heet het geen boxlig of boxslaap? Heel simpel gezegd, een boxspring is een bed met een dubbel matras voor extra comfort en dat op een ‘box’ vol met springveren die bekleed is. Dus waarom boxspring? Letterlijk een box met springveren, makkelijker kunnen we het niet maken. De meeste boxsprings hebben een hoofdbord en sommige ook een voetbord. Een boxspring kun je zowel vlak als met (elektrisch) een verstelbare bedbodem krijgen.

Wat is een goede boxspring?

Iedereen slaapt natuurlijk anders, er is dus niet één boxspring die voor iedereen perfect is. Om de vraag ‘wat is een goede boxspring’ te kunnen beantwoorden kijk je daarom eerst naar jouw persoonlijke slaapvoorkeuren . Kijk vooral naar het materiaal van de matrassen en de ondersteuning van de box.

Hoe kies je een boxspring?

Net zoals bij het uitkiezen van een matras of bedbodem, weet je pas of een boxspring lekker ligt als je erop gelegen hebt. Om je ideale boxspring te vinden is het handig om voor jezelf na te gaan hoe hard of juist hoe zacht je williggen, welke maat boxspring je wil én wat je er gemiddeld aan uit wil geven. Hierna kun je gaan filteren en daarna natuurlijk proefliggen. Kom je er zelf niet helemaal uit? Onze slaapkenners in de winkel helpen je graag. De prijzen van onze boxsprings liggen ongeveer tussen de 200.- en de 3000.-. Dit hangt af van bijvoorbeeld de maten, stijl en materialen. Check hier de winkel bij jou in de buurt!

Wat is het voordeel van een boxspring?

Wat is het voordeel van een boxspring tegenover een 'normaal' bed als je er niet op mag springen? Door de dubbele matrassen van een boxspring heb je extra ondersteuning én extra slaapcomfort. Ook koop je bij een boxspring alles in één keer compleet: matrassen, boxen, poten, hoofdbord en soms zelfs een voetbord. Dus geen gepieker meer over wat je precies nodig hebt en no worries of je nog iets vergeet. 

Boxspring vs normaal bed, wat is het verschil?

Nu je weet wat een boxspring is en waarom deze zo lekker ligt, is het tijd om de verschillen tussen een boxspring en een gewoon bed op een rijtje te zetten. Hieronder staan de grootste verschillen tussen een boxspring en een gewoon bed. 

Boxspring

  • Meestal een compleet pakket waar alles bij zit om te kunnen slapen. Alleen je kussen, dekbed en ander beddengoed koop je er nog los bij.
  • Een boxspring heeft een chiquere uitstraling door de gestoffeerde box en vaak ook gestoffeerde matrassen
  • Met een boxspring heb je vaak een hogere instaphoogte. Dit zorgt voor extra comfort, maar is bijvoorbeeld ook handig als je wat langer bent of lichamelijke klachten hebt. 

Bed of ledikant

  • Wanneer je een bed of ledikant koopt dan koop je alleen het bedframe zelf. Dit wil zeggen dat je er nog een geschikte bedbodem en matras los bij nodig hebt. 
  • Een bed of ledikant heeft vaak een glanzende opdruk van een egale kleur of een houtpatroon en is niet gestoffeerd. 
  • Door het gladde materiaal is een bed of ledikant makkelijker schoon te maken én te houden dan een boxspring. 

Lees meer over

Over de auteur

Wij zijn dol op slapen

Zodra we wakker zijn, halen we inspiratie uit de nacht, verhalen en ervaringen. En geloof ons: dat zijn er veel. Want de hele dag zijn wij bezig met jouw nachtrust.

Meer van Redactie

Advies nodig?

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing