Slaaptips

Dit is jouw ideale bedtijd volgens je sterrenbeeld

We zijn allemaal anders en ook slapen doen we allemaal op ons eigen manier. Waar de één standaard na 5 uurtjes genoeg slaap heeft gehad, wil de ander het liefst altijd een gat in de dag slapen. Ook je sterrenbeeld zou iets zeggen over je slaapgedrag. Over hoeveel uur slaap je nodig hebt en wat jouw ideale bedtijd is. Lees snel verder.

Maagd

Maagd, jij bent een harde werker. Slapen? Dat is toch tijdverspilling! Liever werk jij gewoon door in de nachten. Maar vergeet niet: hard werken is ook hard uitrusten, want anders ga je het zo niet volhouden. Zelfs jij niet! Zorg dat je daarom minimaal 7 uur slaapt dan kun je er weer fris tegenaan.

Aantal slaapuren: 7 uur
Ideale bedtijd: 00.00 - 01.00 uur

Ram

Als we de sterren mogen geloven Ram, heb jij niet veel slaap nodig om je energiek door de dag heen te ‘rammen’. Met maar 5 tot maximaal 6,5 uurtjes slaap zou jij de volgende dag al op je best zijn. Dus bingewatch vanavond gewoon nog maar een paar serietjes extra hoor. Ga wel rond 2.00 uur slapen dan komt het helemaal goed!

Aantal slaapuren: 5 - 6,5 uur
Ideale bedtijd: 2.00 uur ’s nachts

Stier

Van slapen krijg jij zeker energie Stier, maar daarnaast weet jij op nog genoeg andere manieren aan je fitheid te komen. Met voldoende gezonde voeding en beweging bijvoorbeeld. Zo heb jij alles bij elkaar al genoeg aan zo’n 7 uurtjes per nacht. En gewekt worden? Graag, maar wel met een prettig, rustig geluid.

Aantal slaapuren: 7 uur
Ideale bedtijd: 23.00 - 00.00 uur

Tweelingen

Stilzitten? Niets voor jou Tweelingen. Jij bent liever in beweging, aan het praten of feesten. Aan het einde van de dag is je batterij dan ook behoorlijk leeg. Je hebt hierdoor meer slaap nodig dan de rest. Ga daarom doordeweeks zo vroeg mogelijk naar bed en pak 8 uur per nacht. O, haal alle elektrische apparaten uit je slaapkamer, dit zal je helpen.

Aantal slaapuren: 8 uur
Ideale bedtijd: 22.00 - 23.00 uur

Kreeft

Je bent een Kreeft of niet en dat betekent dat jij altijd druk bent met je eigen emoties én die van anderen. Tja, da’s best vermoeiend. Ook tijdens je slaap ben je hier maar druk mee. Met het gevolg dat je veel droomt en onrustig slaapt. Daarom heb je veel slaap, zo’n 9 tot 10 uur per nacht nodig om toch goed uit te rusten.

Aantal slaapuren: 9 - 10 uur
Ideale bedtijd: 21.00 - 22.00 uur

Leeuw

Uren achter elkaar slapen is niet aan jou besteed, Leeuw. Een paar keer per dag een dutje doen, dát klinkt je wel als muziek in de oren. Helaas gaat dit op werkdagen wat lastig, dus zorg toch maar voor minimaal 6 uurtjes slaap per nacht. O en een donkere slaapkamer is voor jou een must. Zorg daarom voor goede gordijnen of een slaapmasker.

Aantal slaapuren: 6 uur
Ideale bedtijd: 00.00 uur

Weegschaal

Ben jij soms Doornroosje? Slapen kun jij als de beste en het liefst oneindig lang! Zelfs voor een kus van een knappe prins(es) zet je je wekker niet. Als weegschaal sta je altijd maar voor anderen klaar. Alleen op het moment dat je slaapt, kom ook jij eindelijk aan wat me-time toe. Zorg voor minimaal 8 uur per nacht doen.

Aantal slaapuren: 8 uur
Ideale bedtijd: 23.00 uur

Schorpioen

Zoals we wel van jou gewend zijn Schorpioen, is het bij jou ook qua dag en nacht alles of niets. Dus drukke, volle dagen, maar genoeg rust in de nachten. Zorg daarom voor minimaal 7 uur rust per nacht. En klopt het dat het wakker worden in de ochtend niet je sterkste punt is?

Aantal slaapuren: 7 uur
Ideale bedtijd: 22.00 uur

Boogschutter

Als er iemand een echte nachtbraker is dan ben jij het wel, Boogschutter. Nog één drankje, nog één aflevering, nog één hoofdstuk, want slapen dat kan toch altijd nog? Wel jammer dat jij het er de volgende morgen altijd een stuk moeilijker mee hebt. Ach, je hebt nu eenmaal een hoog energielevel van jezelf. Zorg er wel voor dat je minimaal 6 uurtjes slaap per nacht pakt.

Aantal slaapuren: 6 uur
Ideale bedtijd: 2.00 uur

Steenbok

Steenbok, jij ziet alles als één grote uitdaging! En daarom is het voor jou óók een uitdaging om ondanks je vermoeidheid gewoon door te gaan. Wallen onder je ogen? Een tollend hoofd? Niets schrikt je af. Nee, jij redt het prima met wat minder slaap. Pak toch de nodige 6 uur slaap per nacht en het liefst in een knus, warm bedje, want dat doet jou goed.

Aantal slaapuren: 6 uur
Ideale bedtijd: 01.00 uur

Waterman

Oké Waterman, eigenlijk weet jij zelf héél goed dat je voldoende slaap nodig hebt om het lekkerst in je vel te zitten. Om bijvoorbeeld fijn te kunnen sporten overdag, te werken, te zorgen en ál die andere activiteiten van je te doen. Toch lig jij echt niet stipt van 23.00 tot 7.00 uur in je bedje. Misschien moet je eens meditatie, een warm bad of yoga voor het naar bed gaan proberen?

Aantal slaapuren: 7 uur
Ideale bedtijd: 00.00 uur

Vissen

Jij bent een echte dromer, Vissen. En niet alleen als je slaapt, want als je wakker bent gaan jouw dromen gewoon over in dagdromen. Je bent dol op die fantasierijke wereld waarin alles kan en waarin wonderen niet zijn uitgesloten! Zorg er dus maar voor dat je  ’s nachts genoeg slaapt, zodat je overdag wel gewoon je hoofd er bij kunt houden.
 
Aantal slaapuren: 9 uur
Ideale bedtijd: 22.00 uur

Lees meer over

Over de auteur

Wij zijn dol op slapen

Zodra we wakker zijn, halen we inspiratie uit de nacht, verhalen en ervaringen. En geloof ons: dat zijn er veel. Want de hele dag zijn wij bezig met jouw nachtrust.

Meer van Redactie

Advies nodig?

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing