Slaaptips

5x beste slaaptips voor op vakantie

Het allerfijnste slaap je natuurlijk in je eigen bed, maar hoe doe je dat op vakantie? Juist die paar weken waarin de wekker niet afgaat, wil je ook lekker slapen. Niet getreurd! Deze 5 tips zorgen ervoor dat - waar je ook bent - je bíjna net zo lekker slaapt als thuis.

1. Zet de airco niet te hoog

Bij een temperatuur van zo’n 15 - 18 graden val jij het best in slaap. Heb je de luxe van een airco op je slaapkamer? Zorg er dan voor dat deze niet té hoog staat. Scheelt je niet alleen een hoop extra gezoem, het zorgt er ook voor dat je kamer niet te koud wordt.

2. Neem een klamboe mee

Zeker weten dat je niet wakker gehouden wordt door ongedierte? Neem een klamboe mee. Zo voorkom je een hoop jeuk, bulten en irritant gezoem in je oren zodat jij ongestoord kunt doorslapen.

Lees ook: Bye bye muggen in de slaapkamer

3. Make it yours

Val jij maar lastig in slaap in een vreemde ruimte en een ander bed? Make it yours! Neem zoveel mogelijk je eigen spullen mee: je kussen, sloop, dekbedovertrek en hoeslaken. Lekker fris en vertrouwd. Slaap je normaal in een tweepersoonsbed en staan er alleen eenpersoonsbedden? Schuif ze aan elkaar zodat het steeds meer als thuis voelt.

4. Kom in beweging

Natuurlijk hoort luieren bij vakantie, maar vergeet niet om iedere dag even in actie te komen, dit helpt je om beter te slapen. Dus wandelen, fietsen en zwemmen maar!

Ook handig: 7x slaaptips bij warme nachten

5. Eet en drink niet te veel

Op vakantie eet je vaak een stuk later, maar met een volle buik is het lastig in slaap vallen. Probeer daarom, voordat je naar bed gaat,  geen zware maaltijd meer te eten. Alcohol smaakt op vakantie vaak nét wat beter, maar houd er rekening mee dat het ervoor kan zorgen dat je minder diep slaapt én vroeger wakker wordt.

6. Zonlicht yes, blauwlicht no

Op zonvakantie vang je veel daglicht dat ervoor zorgt dat je beter slaap. Zorg er dan wel voor dat je een uur voor het slapen  niet meer met je snoet in het blauwe licht van je telefoon of tablet zit. Dit kunstlicht houdt je wakker. En op vakantie heb je toch ook wel wat beters te doen?

Lees meer over

Over de auteur

Wij zijn dol op slapen

Zodra we wakker zijn, halen we inspiratie uit de nacht, verhalen en ervaringen. En geloof ons: dat zijn er veel. Want de hele dag zijn wij bezig met jouw nachtrust.

Meer van Redactie

Advies nodig?

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing