Slaaptips

Versla de hitte: 5x slaaphacks

Lekker hoor die zomerse temperaturen, maar goed slapen ’s nachts? Ho maar. Draaien, wakker liggen, zweten en plakkerig beddengoed. Omdat niet iedereen een airco in de slaapkamer heeft, delen wij 5x hacks om tóch lekker te slapen.

1. Koel je voeten af voor het slapen

Koude voeten en enkels koelen vaak ook de rest van je lijf af. Zorg daarom voor koude voeten in bed. Hoe? Even onder de koude kraan ermee, voordat je je bed induikt. Of maak sokken vochtig met koud water en slaap ermee.

Leestip: Maak je slaapkamer zomerproof met deze 5x tips

2. Houd de hitte buiten

Ben jij team alle rampen open en doorwaaien maar? Niet doen! Het lijkt koel met dat windje, maar wat je doet is de warmte juist naar binnen laten. Beter hou je alle ramen en deuren dicht op een hete dag. Ook je gordijnen. Frisse lucht nodig? Zet alleen ’s morgens vroeg en ’s nachts je ramen open als de temperatuur een stuk koeler is. Bijkomend voordeel: de muggen kunnen ook niet naar binnen!

3. Ventilerend beddengoed

Een koele nacht begint met beddengoed dat past bij het seizoen en de warmte. Voor de zomer betekent dit: beddengoed gemaakt van ventilerende materialen. Ga voor een speciaal en goed ventilerend zomerdekbed met de laagste warmteklasse of het speciale Topcare Cool Gel hoofdkussen met een verkoelende gellaag én kies voor goed ademende, katoenen hoeslakens en dekbedovertrekken.

Leestip: Tips voor blijvend fris beddengoed

4. Veel water drinken

Warm weer betekent veel zweten. Dat doet je lichaam om niet oververhit te raken. Belangrijk dus om dit vochttekort weer aan te vullen. Dat houdt in: meer drinken dan de gebruikelijke 2 liter per dag. Met een goede vochtbalans kan je lichaam ook beter ontspannen. Dit komt doordat je spieren, gewrichten en  hormonen meer in balans zijn.

5. Maak je eigen airco

Dat doe je heel simpel met een ventilator en bevroren frisdrankflessen met water. Zet de flessen voor de ventilator. De warme lucht die zich normaal alleen verplaatst, koelt nu eerst af tegen de bevroren flessen.

Lees meer over

Over de auteur

Wij zijn dol op slapen

Zodra we wakker zijn, halen we inspiratie uit de nacht, verhalen en ervaringen. En geloof ons: dat zijn er veel. Want de hele dag zijn wij bezig met jouw nachtrust.

Meer van Redactie

Advies nodig?

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing