Slaaptips

Zo kom je van vervelende muggen in je slaapkamer

Irritante jeuk, stomme bulten en gezoem om gek van te worden. Jep, ze zijn er weer: muggen. Ook zo klaar mee en zeker in je slaapkamer? Dan hebben wij dé tips om er nu voor eens en altijd mee af te rekenen.

Het licht uitdoen, jezelf insmeren met citronella of veel knoflook eten. Waarschijnlijk heb je al heel veel goedbedoelde adviezen opgevolgd. Maar of ze ook écht helpen? Zo zouden muggen op licht afkomen, maar dat is een fabeltje. Waar ze wel op afkomen? Op lichaamsgeur en -warmte. Maar waar komen deze irritante bloedzuigers nou eigenlijk vandaan? We zetten alle tips (die wél werken) tegen muggen voor je op een rijtje.

Waar komen muggen vandaan?

Wist je dat alleen de vrouwtjesmuggen steken? Om hun eitjes te rijpen, hebben ze namelijk bloed nodig. Die eitjes, die leggen ze in stilstaand water, zodat de larven in alle rust kunnen opgroeien. Last van muggen? Ga op zoek naar stilstaand water en haal het weg. 

Misschien vind je dit ook interessant: 5x zomerse slaapkamerproducten

4 tips tegen muggen die (bewezen) werken tegen muggen:

1. Zoek een stilstaande waterbron en haal het weg

Heb je een vijver in de tuin? Of een regenton, een bloembak vol water, een verstopte dakgoot, een vogelbadje of gieter bijvoorbeeld? Het meest effectief is om het in zijn geheel weg te halen. Dit zijn namelijk dé ideale bronnen voor de vrouwtjesmug om haar eitjes in te leggen en zo haar kindjes veilig groot te brengen. Weg ermee dus!

2. Gebruik horren voor alle ramen en deuren

Niets nieuws, wel zeer efficiënt. Als je écht geen muggen in de slaapkamer wil, kun je het best overal horren voor plaatsen. Zo kun je ’s zomers gewoon alles openzetten om je slaapkamer door te luchten en blijven de muggen buiten.

3. Hang een klamboe om je bed

Gebruik je naast horren ook een klamboe om je bed dan ben je double safe. Je weet dan zeker dat die ene mug die toch je slaapkamer weet binnen te dringen, je niet in je slaap komt storen. Let op dat de klamboe over je hele bed gaat, zodat ook je voeten beschermd zijn en dat er geen muggen onderdoor kunnen vliegen.

Leestip: 7x tips om wél goed te slapen met hooikoorts

4. Gebruik muggenspray

Van de anti-muggenspray DEET is wetenschappelijk bewezen dat het insectenwerend werkt. Door de spray komen de geursensoren van de muggen in de war, waardoor ze jou niet meer goed ruiken. Het is niet zo gezond voor je, maar omdat je het maar een aantal weken in het jaar gebruikt, kan het echt geen kwaad.

Heb je deze aanbiedingen al gezien?

Blogs van dit type

Over de auteur

Wij zijn dol op slapen

Zodra we wakker zijn, halen we inspiratie uit de nacht, verhalen en ervaringen. En geloof ons: dat zijn er veel. Want de hele dag zijn wij bezig met jouw nachtrust.

Meer van Redactie
Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing