Slaaptips

7x tips om wel goed te slapen met hooikoorts

Hooi hooi, wat een feest: het hooikoortsseizoen is weer geopend. Not natuurlijk. Jeukende, tranende of brandende ogen. Niesbuien. En dan ook nog fatsoenlijk proberen te slapen zeker? Wist je dat de kans op slecht slapen met hooikoorts twee keer zo hoog is? Maar no worries. De 7x tips uit dit artikel zullen je helpen.

1. Dicht met dat raam

Goed toch juist? Een beetje frisse lucht in de slaapkamer. Zeker, maar niet tijdens het hooikoortsseizoen. Waarom niet? Omdat pollen dan vrij spel hebben en dat wil je écht niet in je slaapkamer. Doe het raam wel open na een regenbui en vergeet niet om deze ook op tijd weer dicht te doen.

2. Hallo airconditioner

Hoe je het dan toch zonder frisse lucht volhoudt tijdens de warme zomermaanden? Met een airconditioner. Zo komt er geen stuifmeel door het raam naar binnen, maar geniet je toch van koelere lucht. Even investeren, maar je zult er geen spijt van krijgen.

3. Plaats luchtontvochtigers

Met een luchtontvochtiger verminder je de luchtvochtigheid in huis. Het voordeel? Pollen en stuifmeel worden minder snel aangetrokken. Need we say more?

4. Vroeg uit de veren

Hoe vroeger, hoe minder pollen er in de lucht hangen. Prima idee dus om voor dag en dauw een rondje te wandelen of hardlopen. Na 10 uur  is de atmosfeer opgewarmd, vieren de pollen feest en kun jij dus beter binnen blijven.

5. Smeer vaseline onder je neus

Rondvliegende stofjes en zwevend stuifmeel plakken zo aan de vaseline vast en gaan niet lopen irriteren in je neusholte. Weet je zeker dat het geen huisstofmijt allergie is?

6. Hang je beddengoed binnen op

Niet de hele nacht pollen inademen? Hang je pyjama, hoeslaken en dekbedovertrek binnen te drogen. Ook je handdoek en kleding hang je dus beter binnen op. Zo komen er minder stuifmeelkorrels en pollen op.

7. Douche of borstel je haren vóór het slapen

Pollen zijn simpelweg beter af in het doucheputje of in je borstel dan in je bed.

Lees meer over

Over de auteur

Wij zijn dol op slapen

Zodra we wakker zijn, halen we inspiratie uit de nacht, verhalen en ervaringen. En geloof ons: dat zijn er veel. Want de hele dag zijn wij bezig met jouw nachtrust.

Meer van Redactie

Advies nodig?

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing