Nu 10 éxtra korting op heel veel! Code: extra10

3 : 4 : 15
11
Kies het juiste matras

Slapen zonder pijn? Kies het juiste matras!

In je slaap wil je tot rust komen. Je wilt fitter wakker worden dan dat je ging slapen. Slapen op een goed matras is hierbij een voorwaarde. En voor mensen met lichamelijke klachten is het juiste matras nog eens extra belangrijk! Word jij al een tijdje wakker met klachten als rug- of nekpijn? Of heb je last van allergieën of fybromyalgie? Dan is het erg zinvol eens goed naar je matras te kijken en deze aan te passen indien nodig. Zodat je klachten niet verergeren, maar verminderen of zelfs verdwijnen!

Welk matras is geschikt bij rugklachten?

Heb je last van (lage) rugklachten? Tijdens je nachtrust is het belangrijk dat je rug in een natuurlijke en ontspannen houding ligt en dat je ruggengraat de natuurlijke kromming behoudt. Het is dan ook van belang een matras te kiezen dat past bij je slaaphouding. Ook is het aan te raden goed naar de ondersteuning en hardheid van het matras te kijken. Een matras met speciale comfortzones helpt over het algemeen rugklachten verminderen of zelfs verdwijnen. Matrassen van pocketvering of latex bevatten meestal comfortzones met verschillende hardheden en deze typen matrassen zijn dan ook geschikt voor veel mensen met rugklachten.

 

Aanbevolen matrassen bij rugklachten:

Welk matras is geschikt bij fibromyalgie?

Fibromyalgie (FM) betekent letterlijk: pijn in bindweefsel en spieren. Fibromyalgie wordt ook wel weke delen reuma genoemd. Het komt voor bij ongeveer twee op de honderd volwassenen, vooral bij vrouwen.

Heb je fibromyalgie? Dan is voor jou een matras wat je lichaam optimaal ondersteunt erg belangrijk. Let er bij je keuze op dat het matras de druk op je pijnlijke punten zoveel mogelijk wegneemt. Daarnaast is het verstandig om voor een matras te kiezen dat goed ventileert en vochtregulerend is. Dit laatste is essentieel omdat fibromyalgie gepaard gaat met ontstekingen. Een goede optie voor mensen met fibromyalgie is bijvoorbeeld een matras van drukverlagend traagschuim of ventilerend koudschuim.

Welk matras gaat samen met een allergie?

Heb je last van huisstofmijtallergie? Dan is het verstandig om te kiezen voor een koudschuim of latex matras. Hierbij maken die vervelende huisstofmijten geen schijn van kans! Ook is het zinvol een matras te kiezen met een tijk die wasbaar is op 60 graden en het juiste bedtextiel te gebruiken.

 

Aanbevolen matrassen bij allergieën:

Meer informatie?

Wil je meer informatie over welk matras het best past bij jouw situatie? Neem dan eens contact met ons op of loop even binnen bij een winkel bij jou in de buurt. Wij voorzien je graag van deskundig advies. Daarnaast kun je bij ons gerust verschillende soorten matrassen testen. Want lekker slapen is voor iedereen anders.

Meer matrasadvies

Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing