Slaaptips

4x Verrassende inzichten over samen slapen

Morning! Wat is het toch fijn om wakker te worden naast degene waar je zo verschrikkelijk dol op bent. Nog even samen knuffelen. Of kletsen over wat de dag jullie brengt… Maar de beste reden om met je lief te slapen vind je hieronder.

1. Boost je REM-slaap

Samen slapen verlengt én verbetert je REM-slaap. En dat is goed nieuws! De REM-slaap is namelijk de diepe slaapfase die je geheugen versterkt en de ontwikkeling van je centrale zenuwstelsel stimuleert.

2. Welkom hormoon oxytocine

Samen slapen betekent vaak ook meer knuffelen. Dit zorgt ervoor dat je lichaam het knuffelhormoon oxytocine aanmaakt. Hét hormoon dat stress vermindert, pijnstillend werkt en groei en genezing bevordert. Alsof dat nog niet genoeg is zou dit hormoon je helpen met nieuwe dingen leren, met je spijsvertering en maakt het je door dit alles socialer, vriendelijker, minder agressief, liefdevoller en vrediger. Wauw! Vanavond knuffeldate in bed?

3. Veiligheid boven alles

Samen slapen heeft een psychologisch effect: het geeft een veilig gevoel als je partner in de buurt is. Door samen te slapen creëer je dus een veiligere en meer ontspannen omgeving. En we hoeven je natuurlijk niet uit te leggen dat je hierdoor ook sneller en fijner in slaap valt!

4. Bye bye koude voeten

Wanneer we slaperig en moe worden daalt onze lichaamstemperatuur. Koude voeten houden ons dan ook vaak wakker tijdens het in slaap vallen. Door samen met je lief het bed te delen, is dit probleem natuurlijk zo opgelost! Oké, even doorbijten in het begin, maar al snel voelen jullie (voetjes) heerlijk warm.

Lees meer over

Over de auteur

Wij zijn dol op slapen

Zodra we wakker zijn, halen we inspiratie uit de nacht, verhalen en ervaringen. En geloof ons: dat zijn er veel. Want de hele dag zijn wij bezig met jouw nachtrust.

Meer van Redactie

Advies nodig?

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing