Slaaptips

De 8x ultieme tips voor slapen met een verkoudheid

Een verkoudheid is al vervelend genoeg, maar ’s nachts in bed word je er pas écht gek van. (En anders je partner wel). Irritante kriebels in je keel, niet normaal kunnen ademen door een verstopte neus en veel gehoest en geproest. Met deze 8x tips slaap jij óók met een verkoudheid als een roosje.

1. Slaap rechterop

Easy! Zorg ervoor dat je bovenlichaam en hoofd een beetje omhoog liggen en je luchtwegen zijn wat vrijer. Geloof ons, dat ademt een stuk gemakkelijker. Lukt dit niet? Lig dan op je zij, dat geeft altijd meer lucht dan op je rug.

2. Hot & steamy

Neem een stoombadje voor het slapengaan. Zo maak je je verstopte holtes helemaal vrij om goed te kunnen ademen en slapen. Het stoom zuivert direct je huid, mooi meegenomen toch? 

3. Slaap vanavond met een ui

Dat is weer eens wat anders dan je partner. Een gesneden ui op je slaapkamer doet wonderen. De scherpe geur maakt je neusholtes vrij van slijm, waardoor jij heerlijk kunt slapen. Oké, je slaapkamer ruikt wel even wat minder fris, maar dat neem je dan maar voor lief. 

4. Tea time

Een kop thee helpt om beter te ademen en verzacht je keel. Onze aanraders? Een kopje verse gemberthee met citroen, zoethoutthee of thee met honing.

5. It sucks

Zuigen maar! Want op een snoepje zuigen voor het naar bed gaan verzacht je keel, doordat je extra speeksel aanmaakt. Even opletten: natuurlijk niet doen als je al in bed ligt, want je wilt niet in slaap vallen met een snoepje in je mond

6. Gebruik een neusspray

Gebruik voor je gaat slapen een neusspray. Het liefst eentje gemaakt van een zoutoplossing. Kun je kopen, of gewoon even zelf maken. Zonder nare bijeffecten spoel je je neus goed leeg en kun jij heerlijk slapen.

7. Smeer boter onder je neus

Roomboter onder je neus? Ja, het klinkt wat gek, maar werkt zeker. Smeer voor het slapen een beetje roomboter onder en rond je neus en deze zal veel minder verstopt zijn. Twee vliegen in één klap, want die rode, geïrriteerde huid is ook erg blij met de boter!

8. Ga voor een hoge luchtvochtigheid in je slaapkamer

Hoe? Door een raam open te zetten of een waterbakje aan je verwarming te hangen. De vochtige lucht helpt bij keelpijn en je verstopte neus. Een te droge lucht is juist niet goed en zeker niet bij een verkoudheid.

Lees meer over

Over de auteur

Wij zijn dol op slapen

Zodra we wakker zijn, halen we inspiratie uit de nacht, verhalen en ervaringen. En geloof ons: dat zijn er veel. Want de hele dag zijn wij bezig met jouw nachtrust.

Meer van Redactie

Advies nodig?

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing