Slaaptips

Deze 6x snacks verbeteren jouw nachtrust

Dat je kop koffie en een blikje energydrank niet heel lekker werken voor een goede nachtrust weet iedereen. Ook een uitgebreid diner vlak voordat je naar bed gaat, is niet aan te raden. Met honger gaan slapen is ook geen optie. Daarom 6x snacks die ervoor zorgen dat jij beter slaapt. Lees snel verder.

1. Weg met die chips: noten en pinda’s it is

Wel eens gehoord van het stofje tryptofaan? Een stofje in amandelen dat je lichaam omzet melatonine: het slaaphormoon. Je vindt het stofje ook in andere noten en zaden. (Een lepeltje pindakaas is daarom ook een goed idee). In amandelen zit ook veel magnesium, wat helpt om je spieren te ontspannen. Eén en één is. Juist. Twee!

2. Slaapverwekkend brood

(Bruin) brood eten maakt slaperig. Dit komt door de koolhydraten. In combinatie met tryptofaan en melatonine zijn ze gezond en rustgevend. Ze zorgen voor de aanmaak van serotonine. Dat is dan weer een stof waar je rustig door wordt. Wat dacht je van een bammetje met pindakaas?

3. Goed slapen, fris en fruitig opstaan

Diverse soorten fruiten bevorderen je nachtrust. Neem eens een banaan of een handje kersen voor je gaat slapen. Deze bevatten magnesium, wat je helpt ontspannen. Daarnaast zit er melatonine in kersen en bananen dus de werking is dubbelop! Ook citroen helpt je om goed te kunnen slapen.

4. Sleep as sweet as honey

Een schepje honing in je thee of warme melk is geen slecht idee. In honing zit namelijk een stofje dat ervoor zorgt dat je hersenen niet blijven malen. Let wel op dat je een klein beetje honing gebruikt. Honing is namelijk een vorm van suiker en die zorgen er juist voor dat je actief blijft.

5. Kip of kalkoen moet je doen

Ook in gevogelte zit het stofje tryptofaan. Het stofje dus dat door je lichaam wordt omgezet in melatonine, het slaaphormoon. Geen hele kipfilets, want een grote maaltijd zet juist je spijsvertering aan het werk. Een klein plakje kipfilet of kalkoenfilet is een beter idee.

6. De bekende kop warme melk

In zuivelproducten zit veel calcium. Calcium zorgt voor rust waardoor je beter in slaap komt. De aloude truc van een kop warme melk voor het slapengaan is dus geen fabeltje. Andere producten waarin veel calcium zit, zijn groenten.

Lees meer over

Over de auteur

Wij zijn dol op slapen

Zodra we wakker zijn, halen we inspiratie uit de nacht, verhalen en ervaringen. En geloof ons: dat zijn er veel. Want de hele dag zijn wij bezig met jouw nachtrust.

Meer van Redactie

Advies nodig?

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing