Slaaptips

Een elektrische deken: jouw redding deze winter!

Brrr. Wat extra warmte (in je slaapkamer) is geen overbodige luxe tijdens de wintermaanden. Toch is het deze winter niet zo aantrekkelijk om te stoken: wat een prijzen! Een elektrische deken is de oplossing. Een elektrische deken heeft een elektrisch mechanisme met diverse warmtestanden. Draden aan de binnenkant van de deken geven warmte af. Reuzegoed idee, want dat is stukken goedkoper dan de verwarming aanzetten.

Wat kost een elektrische deken aan stroom?

Een elektrische deken verbruikt gemiddeld 0,05 tot 0,06 kWh per uur. De stroomprijzen wisselen erg, maar reken op het moment met een gemiddelde van: €0,58 per kWh*. Dan kost één uur op je elektrische deken liggen, ongeveer €2,9 cent. Lig je drie uur op de deken? Dan betaal je dus een kleine 9 cent.

Zet je de verwarming aan dan kom je gemiddeld uit op zo’n 1,5 m3 per uur (bron Sabine Samsom van Financequeen.nl) en dat is voor een gemiddelde kamer zo’n €5,25 per uur met een huidig gemiddeld tarief van zo’n €3,50. Reken maar uit: 3 uur stoken kost je dan ruim €15,00. Da’s snel verdiend met een elektrische deken! Niet alleen fijn op je bed dus, maar ook voor op de bank.

Wat is beter een elektrische onderdeken of bovendeken

Elektrische boven- of onderdeken? Ze zorgen allebei voor aangename warmte. Gebruik je de deken alleen voor in bed? We raden dan altijd een onderdeken aan. Deze leg je onder je hoeslaken en kan je bed voorverwarmen of je warm houden terwijl jij in bed ligt. Een onderdeken is ook heerlijk voor op de bank. Vergelijk het met een voorverwarmde autostoel.  Heerlijk comfortabel, warm én goedkoop.

Elektrische dekens bij Beddenreus

Elektrische deken Cresta KTS160

Deze eenpersoons elektrische deken is extra breed, waardoor deze over heel je matras past. Dat is natuurlijk ook extra fijn voor het zitoppervlakte van je bank. Met de controller stel je de temperatuur naar eigen wens in op een van de vier verschillende warmtestanden. De controller heeft zelfs ledverlichting dus niet te missen in het donker! Met de speciale warmtezone voor je voeten behoren  koude voeten in bed echt tot het verleden. Gemaakt van Polar fleece voelt ‘ie heerlijk zacht aan, de oververhittingsbeveiliging en 180 minuten timer bieden een veilig en comfortabel gebruik. Keep it warm en bezuinigen maar op je stookkosten! O en nog een voordeel, ook deze elektrische deken is machine wasbaar  op maximaal 30 graden en heeft het TÜV RheinlandGS en Ökotex keurmerk.

Elektrische deken Cresta

 

Lees meer over

Over de auteur

Wij zijn dol op slapen

Zodra we wakker zijn, halen we inspiratie uit de nacht, verhalen en ervaringen. En geloof ons: dat zijn er veel. Want de hele dag zijn wij bezig met jouw nachtrust.

Meer van Redactie

Advies nodig?

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing