Slaaptips

Lachend Blue Monday door met deze 5x tips

Daar issie weer: Blue Monday. De meest ‘deprimerendste’ dag van het jaar. Tips om deze dag door te komen, vliegen je om de oren. Maar de enige tips die je lachend deze dag door helpen vind je hieronder. Ben je er klaar voor?

1. Plannen maar die volgende vakantie

Ga er maar eens lekker voor liggen. Ja, in je bed natuurlijk. Laptop erbij en kiezen maar uit alle aantrekkelijke tripjes en zonovergoten vakanties. Wedden dat jij bij het zien van al die fijne stranden en blauwe luchten meteen een stuk happier bent?

2. Doe waar je blij van wordt en lach!

Het is de perfecte dag om er op uit te gaan. Kijk naar je favoriete cabaretier, een kattenfilmpje op YouTube of je komische kind. Shoppen tot je erbij neervalt of de kieteldood geven aan je partner. Zolang je maar lacht, ben je goed bezig.

 3. Count your blessings

Niets werkt zo goed als stilstaan bij alles wat goed gaat. Die promotie op je werk heb je toch maar mooi weten binnen te harken. Je kinderen zijn gezond, je hebt fijne vrienden om je heen en je bent gelukkig in de liefde. Waar het om gaat: count your blessings!

4. Stel je goede voornemens bij

Misschien is 20 kilo afvallen in 2 maanden tijd wel iets te ambitieus. En een dagmenu van 3 worteltjes en 1 stengel bleekselderij enigszins karig. Jezelf als doel stellen om 5 keer per week te gaan sporten terwijl je nog nooit een sportschool van binnen hebt gezien, is ook minder handig. We zeiden het eerder al: zorg voor voldoende slaap. Dat is het enige goede voornemen waarmee álles beter wordt.

5. Blijf in bed

Je kunt er natuurlijk tegenin gaan en doen alsof Blue Monday niet bestaat. Je kunt er ook gewoon aan toegeven. Neem een dag vrij, omring jezelf met de lekkerste kussens en je dikste winterdekbed en genieten maar. Vandaag blijf jij in je comfortabele warme bedje liggen en niemand die daar iets aan verandert. Morgen sta jij je mannetje weer. Meer dan prima, zo’n relaxdagje! 

Lees meer over

Over de auteur

Wij zijn dol op slapen

Zodra we wakker zijn, halen we inspiratie uit de nacht, verhalen en ervaringen. En geloof ons: dat zijn er veel. Want de hele dag zijn wij bezig met jouw nachtrust.

Meer van Redactie

Advies nodig?

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing