Slaaptips

Precies dit moet je doen bij koude voeten in bed

Ja hoor, daar lig je weer wakker door koude voeten. Of zeg maar gerust ijsklompen. Herkenbaar? Niet gek, want maar liefst 1 op de 3 vrouwen heeft last van koude voeten in bed. Maar ook mannen kunnen erover meepraten. Vanaf nu is dat verleden tijd, dankzij de 6x tips uit dit artikel.

Typische vrouwenkwaal

Waar snurken echt een mannending is, zijn koude voeten typerend voor vrouwen. Maar waarom dan horen we je denken? Doordat vrouwen meer vetmassa en minder spiermassa hebben. En juist spiermassa produceert warmte. Lekker dan. Maar ook doorbloeding speelt een rol. De vrouwelijke bloedcirculatie wordt door het vrouwelijk hormoon oestrogeen beïnvloed en dat kan dus ook voor die koude voeten zorgen. En helaas, maar waar: koude voeten in bed betekent slecht slapen. Kom maar door met die tips!

De 6x tips tegen koude voeten in bed

1. Kies het juiste dekbed

Je dekbed bepaalt voor maar liefst 80%  of je het koud of warm hebt in bed. Dat kan dus echt het verschil maken bij koude voeten. Ga voor een donzen of wollen dekbed. Let bij een donzen dekbed op het donspercentage: hoe hoger, hoe licht en warmer het dekbed!

2. Schakel hulplijnen in

Er zijn genoeg hulpmiddelen die helpen. Trek bijvoorbeeld gewoon je sokken aan. Of gebruik een warme kruik of kersenpittenzak bij je voeteneinde. Helpt dit allemaal niet? Ga dan voor een elektrische deken. Succes gegarandeerd!

3. Beweeg overdag meer

Door te bewegen breng je je bloedcirculatie op gang. Wandel, sport of doe oefeningen speciaal voor je voeten. Ga bijvoorbeeld op je tenen staan en zak heel langzaam terug op je hele voet of draai terwijl je zit rondjes met je enkels. Very simpel en zeer doeltreffend.

4. Neem een warm (wissel)bad

Een warm bad helpt altijd om je lichaam op te warmen, maar maak je er een wisselbad van dan stimuleer je je bloedsomloop extra goed. Houd je voeten 2 tot 3 minuten in een warm bad en erna 10 seconden in een koud bad. Herhaal dit 5x en eindig altijd met koud. Succes verzekerd!

5. Zoek iemand die je voeten wil masseren

Of doe het desnoods zelf. Je voeten masseren zorgt ook voor een betere bloedcirculatie. Gebruik een beetje lavendelolie dat ook nog eens rustgevend werkt. Na de massage trek je natuurlijk lekkere warme sokken aan.

6. Opwarmen aan je (bed)partner natuurlijk

Last but not least eindigen we met de meest simpele en gezellige manier om warme voeten te krijgen in bed. Dit blijft wat ons betreft heerlijk oud en vertrouwd: opwarmen aan je (bed)partner!

Lees meer over

Over de auteur

Wij zijn dol op slapen

Zodra we wakker zijn, halen we inspiratie uit de nacht, verhalen en ervaringen. En geloof ons: dat zijn er veel. Want de hele dag zijn wij bezig met jouw nachtrust.

Meer van Redactie

Advies nodig?

Bel of chat met een slaapexpert en stel direct je vraag.

Momenteel zijn onderstaande contactopties beschikbaar:

Klik hier om de contactmogelijkheden te bekijken
Start
Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing