21% BTW korting op bijna alles! Code: BTWNEE

4 : 22 : 37
54
De waarheid over volle maan en slaap

De waarheid over volle maan en slapen

Was het weer raak deze maand? Sliep je een paar nachten superslecht? Dan ben je niet de enige. Dit zou zomaar eens kunnen komen door de volle maan. En nee, dit is geen grap. Maar met deze tips 4x slaap jij -volle maan of niet- wél de hele maand lekker.

Waarom de volle maan zorgt voor slaapproblemen is niet helemaal duidelijk. Misschien omdat we vroeger bij veel maanlicht op ons hoede moesten zijn voor roofdieren. Of omdat de energie van de maan niet alleen het water op aarde, maar ook in ons lichaam beïnvloedt? Wie zal het zeggen. Wat telt zijn deze tips waardoor je gewoon lekker door kunt slapen.

Lees ook: Dit is je ideale bedtijd volgens je sterrenbeeld

Tips om goed te slapen tijdens volle maan

  1. Misschien een dooddoener, maar wel praktisch: zorg voor verduisterende gordijnen of rolluiken. De volle maan geeft fel licht waardoor je slaapkamer zonder echt een stuk lichter is dan normaal.
  2. Wees overdag lekker actief. Geen bankhangen of dutjes dus. Beweeg! Wandel, sport of yoga zorgt voor de juiste energiebalans.
  3. Gebruik je extra energie overdag om iets te creëren. Kom maar door met die kwasten, knutselspullen en brainstorms. Dit is hét moment om wat creatiefs te doen.
  4. Lig je toch nog wakker? Doe iets me je energie. Ga uit bed en lees een boek of nog beter: ga een stukje wandelen.

Altijd goed, beddengoed!

Deze site is beschermd tegen robots. Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing